A Titanic is bekerült az amerikai nemzeti filmarchívumba

A Kincsvadászok, a Titanic és a Drágán add az életed! is bekerült az amerikai Nemzeti Filmarchívumba (NFR).

MTI/Filmarchívum |

Jamie Foxx 50

Jamie Foxx Oscar-díjas amerikai filmszínész ötvenedik születésnapját ünnepli. Sokáig zenészkarrierről álmodott, amit végül filmjeiben is meg tudott valósítani.

MTI/Filmarchívum |

Utolsókból lesznek az Elsők

„Ha elég sokáig élsz, sok hasonló tekintetet látsz más-más szemekben” – ezt a bölcsességet Maz Kanata mondja a Star Wars filmfolyam hetedik részében, Az ébredő Erőben. S a Mos Eisley kocsmárosából és Yoda mesterből gyúrt, erőérzékeny asszonytól – aki egyébként szakasztott olyan rokonszenves,...

Képes Gábor |

Bemutatták a Háry János-rajzfilm digitálisan felújított változatát

Befejeződött a Kodály Zoltán Háry János című daljátékához készült, egész estés rajzfilm digitális felújítása a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködésében; a felújított verzió díszbemutatóját hétfőn a Pesti Vigadóban tartották.

MTI/Filmarchívum |

Borbély Alexandra lett a legjobb női főszereplő

Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért szombat este Berlinben, a legjobb filmnek járó elismerést pedig A négyzet című alkotás nyerte el.

MTI/Filmarchívum |

Megmentették Bertolt Brecht filmhagyatékát

Majdnem kétévi munka után befejeződött Bertolt Brecht (1898-1956) filmhagyatékának digitális feldolgozása – jelentette be a Berlini Művészeti Akadémia.

MTI/Filmarchívum |

A kísérletező Oscar-díjas

115 éve született Pressburger Imre, aki Emeric Pressburger néven lett világhírű rendező és az egyik brit álomgyár, a The Archers alapítója. Michael Powellel közösen készített formabontó alkotásaival nemcsak a nagyközönséget és a szakembereket hódította meg, de magát az angol királyt is. Egyik...

MTI/Filmarchívum |

Peter Handke osztrák író 75 éves

December 6-án hetvenöt éves Peter Handke osztrák író, a német nyelvterület egyik legismertebb és a legellentmondásosabban megítélt szerzője.

MTI/Filmarchívum |

Mától lehet nevezni a Magyar Filmdíjra

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2018. február 8-11. között a Corvin moziban rendezi meg a 4. Magyar Filmhetet. A Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadója március 11-én lesz. A filmalkotásaikat a filmelőállítók vagy a filmalkotók...

Hamarosan DVD-n a Testről és lélekről

Jön az Arany Medve-díjas film, akár dedikáltathatjuk is.

Elárverezik Greta Garbo 36 levelét

Az elvonultan élt Greta Garbo 36 személyes hangulatú levelét árverezi el a Sotheby's aukciósház decemberben Londonban.

MTI/Filmarchívum |

Wes Anderson kutyás filmje nyitja a Berlinálét

Wes Anderson Isle of Dogs (Kutyák szigete) című animációs filmjével nyílik meg februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál.

MTI/Filmarchívum |

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN